Palestijnen slaags in bezet gebied

JERUZALEM, 4 juli Drie Palestijnen, onder wie twee kinderen, zijn gisteren om het leven gekomen en negen gewond toen een handgranaat werd gegooid in een vechtende menigte dorpelingen in door Israel bezet gebied. Volgens getuigen begonnen de gevechten in het dorp Idna op de Westelijke Jordaanoever tijdens een herdenkingsmars voor een vorig jaar door het Israelische leger doodgeschoten jongen en stonden twee concurrerende groepen binnen de Palestijnse guerrillabeweging Al-Fatah tegenover elkaar. De partijen beschuldigen elkaar ervan met de Israelische regering samen te werken, aldus de getuigen. In eerdere berichten werd gesproken van een conflict tussen aanhangers van Fatah enerzijds en twee andere PLO-facties, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en de communistische partij, anderzijds.

Het Israelische leger op zijn beurt noemde de gevechten uitvloeisel van een clan-vete. Het stelt een onderzoek in. (AP, AFP)