Groningen

FC Groningen heeft als eerste betaald voetbalorganisatie in Nederland een professionele leiding, die geent is op het bedrijfsleven. Gisteren werd de samenstelling van de Raad van Commissarissen bekend gemaakt. De raad telt zeven personen en staat onder leiding van A. Mak, oud-voorzitter van de directie van de aardappel-meelfabriek Avebe, die ook als formateur optrad.

De dagelijkse leiding van de club is in handen van een directie, die bestaat uit directeur Wim Everards, technisch manager Martin Koeman, manager algemene zaken Henk Nienhuis en financieel manager Klaas Akker. De directie staat onder controle van en is verantwoording schuldig aan de Raad van Commissarissen.

FC Groningen zag zich genoodzaakt de clubleiding te professionaliseren, nadat het op de rand van een faillissement. De club stond 10,7 miljoen gulden in het krijt bij verschillende schuldeisers. Dankzij giften van onder meer het bedrijfsleven is er een bufferkapitaal. Spelers en Oosterparkstadion vertegenwoordigen een waarde van vijf miljoen.