Gewelddadigheden bij festiviteiten in Buenos Aires

BUENOS AIRES, 4 juli In Buenos Aires is de viering van het succes dat het Argentijnse elftal gisteren op het wereldkampioenschap voetbal met de winst op Italie behaalde, op gewelddadigheden uitgelopen. In een van de belangrijkste winkelstraten van de Argentijnse hoofdstad werden tientallen ruiten ingeslagen en winkels geplunderd.

Overheersend was echter het beeld van vreugdekreten, toeterende auto's, wolken confetti en mensen die elkaar in de volgestroomde straten huilend in de armen vielen; kortom het spektakel waarvoor Napels en Rome zich hadden opgemaakt, had plaats in Argentinie.

Uiteraard werd 'Argentina, Argentina' gescandeerd, maar met name toch ook 'Goyco, Goyco', aangevende dat de doelman meer eer werd toebedeeld dat 'San Diego'.

De gillende menigte kreeg ondersteuning van de sterke arm, die de sirenes van de politiewagens lieten loeien.

De Argentijnse president Carlos Menem vorig jaar nog aan de zijde van Maradona actief in een voetbalwedstrijdje voor een liefdadig doel was erg snel met een reactie op televisie. 'We hebben alles wat tegen zat overwonnen. Eigenlijk hadden we de strafschoppen al niet meer nodig moeten hebben. Het zou verdiend zijn geweest als we in de reguliere speeltijd hadden gewonnen', zei Menem een tikje chauvinistisch. (AFP/UPI)