Geen toezegging aan Brunswijk na gesprek ministerie

DEN HAAG, 4 juli De leider van het Surinaamse Junglecommando, Brunswijk, heeft gisteren op ambtelijk niveau besprekingen gevoerd op het ministerie van buitenlandse zaken. Minister Van den Broek liet vorige week weten dat hij hem niet te woord wilde staan. Een woordvoerder van het ministerie noemde het twee uur durende gesprek 'vriendelijk'. Toezeggingen zijn volgens hem niet gedaan. Inmiddels heeft de bosnegerbeweging Angula zich in een bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo afgegeven brief aan koningin Beatrix volledig gedistantieerd van Brunswijk, 'die zich in Nederland uitgeeft als vertegenwoordiger van het binnenland'.

Angula, een afscheiding van het Junglecommando, beschuldigt Brunswijk ervan naar Nederland te hebben willen vluchten. De groepering vraagt de koningin in de gelegenheid te worden gesteld om in Nederland hun visie op de ontwikkelingen in Suriname uiteen te mogen zetten.