Verzoening

De nieuwe voorzitter van Juventus, Chiusano, heeft een oproep gedaan aan de Engelse en Italiaanse voetbalsupporters om een verzoeningsbijeenkomst te houden. De sfeer in Turijn is uiterst gespannen, sinds bekend is dat Engeland in deze plaats morgen tegen de Bondsrepubliek de halve finale speelt. De Britten zijn gehaat in Turijn, sinds de ramp in het Heizel-stadion in 1985. Bij rellen tussen supporters van Liverpool en Juventus kwamen destijds 39 mensen om het leven. De meesten van hen waren afkomstig uit Turijn. De gemeentelijke autoriteiten van Turijn hebben met het oog op de halve finale van het WK een stringent alcoholverbod ingesteld dat 51 uur van kracht is. Het verbod geldt ook voor veertien omliggende dorpen en de benzinestations in de omgeving. Als de Italiaanse regering een verzoek had gedaan de WK-wedstrijd niet in Turijn te laten spelen, zou dat serieus in overweging zijn genomen r de FIFA. Dat heeft een woordvoerder van de wereldvoetbalbond gisteren gezegd.