Timman gezakt

Jan Timman is op de wereldranglijst twee plaatsen gezakt. Op de lijst per 1 juli neemt de Nederlander nu de vijfde plaats in. Eerste is nog altijd wereldkampioen Gari Kasparov met 2800 ELO-punten. Anatoli Karpov volgt op 70 punten. De derde plaats wordt ingenomen door de Sovjets Ivantsjoek en Gelfand met 2680. De grote verrassing in de top-tien is de Amerikaan Kamski die met 2650 punten de achtste plaats inneemt. De 16-jarige Kamski is officieel nog geen grootmeester.

Joel Lautier heeft zich in het interzonetoernooi in Manila bij de leiders gevoegd. De 17-jarige Fransman, die zich ten koste van onder meer de Nederlandse grootmeesters Van der Wiel en Piket voor deze tweede schifting kwalificeerde, won in 33 zetten van de Brit Michael Adams. Daarmee kwam zijn totaal op 3 1/2 pnt uit 4 partijen, gelijk aan dat van de Hongaren Lajos Portisch en Gyula Sax.