Nederlandse tennisduo niet naar kwartfinales

LONDEN, 3 juli Op de zevende speeldag van de open Engelse tenniskampioenschappen verdwenen de laatste twee, opmerkelijk ver doorgedrongen Nederlandse deelnemers uit de enkelspeltoernooien. Mark Koevermans legde tegen Goran Ivanisevic nog beslag op de eerste set, maar had in het vervolg te weinig verweer tegen de Joegoslaaf. Koevermans, die sterk serveerde en in totaal dertien aces produceerde, verloor in de vierde ronde met 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7-2). 'Jammer, zeker als je bemerkt dat je kansen hebt door te dringen tot de kwartfinales', aldus Koevermans die kan terugzien op een succesvol eerste Wimbledon. 'In de tiebreak serveerde ik sterker, maar in die fase gleed ik ook een paar keer uit. Mijn grasschoenen waren versleten.' De 22-jarige Koevermans, die zich voor het duel twintig procent kans had gegeven, sprak voorts van een geweldige ervaring op Wimbledon en dat nu was bewezen dat hij ook op gras uitstekende resultaten kan boeken.

Voor Brenda Schultz was de achtste finale tegen Natalia Zvereva snel afgelopen. De Nederlandse had grote moeite met het gevarieerde spel van de Russin en ging met 6-2, 6-2 onderuit. 'Mijn spel is tactisch nog niet sterk genoeg. Tegenstandsters zien onmiddellijk wat ik doe. Daaraan moet ik nog werken. De drie overwinningen hebben mij in elk geval weer zelfvertrouwen gegeven. Op de wereldranglijst stijg ik naar de top-vijftig en ook dat geeft hoop voor de toekomst. '