Klantenservice

Postbank klantenservice, goedemiddag. Goedemiddag juffrouw, met Mulders. Aangezien ik vannacht naar Parijs vertrek en daar niet zonder contant geld wil zitten, wil ik u vragen bij welke banken ik daar met de postbankcard geld kan halen. Een ogenblikje alstublieft... Zeg weet een van jullie waar je in Parijs geld kan halen met een postbankcard?..Meneer, ik kan het hier niet vinden. Belt u even naar ons kantoor in Leeuwarden, daar worden de kaarten namelijk uitgegeven. Maar bel wel meteen want het is vrijdagmiddag. Postbank Leeuwarden.

Goedemiddag juffrouw, met Mulders. Door de klantenservice Den Haag ben ik naar u doorverwezen om erachter te komen waar ik in Parijs geld kan halen met mijn postbankcard. Een ogenblikje, ik verbind u door. Met A. Goedemiddag meneer, met Mulders. U zou mij kunnen vertellen waar ik in Parijs geld kan halen, is dat juist? Eh, ik vrees dat u met de verkeerde afdeling bent verbonden, daar heeft u de afdeling Eurocard voor nodig, maar die is in gesprek. Ik zal ze vragen u terug te bellen, mag ik uw nummer even? Postbank Leeuwarden. Goedemiddag juffrouw, met Mulders. Ik zou worden teruggebeld door de afdeling Eurocard maar inmiddels is het kwart voor vijf, dus bel ik zelf maar even. Wilt u mij doorverbinden? Afdeling Eurocard, met Ankie. Goedemiddag juffrouw, kunt u mij vertellen waar ik in Parijs geld uit de muur kan halen met mijn postbankcard? Moment alstublieft... Ja, we hebben een boekje met adressen en bovendien komen er elke dag nieuwe adressen bij. Aangezien ik vanavond vertrek kan dat boekje mij niet meer op tijd bereiken. Kunt u misschien een paar adressen voorlezen? Parijs zei u toch, he? Eh, er staat hier alleen maar, eh, Parijs-Montessan. Nou, daar schiet ik niet veel mee op. Nee, het is ook maar een heel dun boekje. Het beste kunt u even bellen met Eurocard in Rotterdam, die maken die kaarten namelijk. Eurocard, goedemiddag. Goedemiddag meneer, met Mulders. Volgens de Postbank in Leeuwarden zou u mij kunnen vertellen waar ik in Parijs met mijn postbankcard geld kan halen. Heeft u een ogenblikje, de afdeling is in gesprek. Eurocard, goedemiddag. Goedemiddag juffrouw, met Mulders. Ongeveer 5 minuten geleden zou ik worden doorverbonden met een afdeling die mij zou inlichten over bankloketten in Parijs, maar ik kreeg uitsluitend vreselijke muziek te horen.

Ja meneer, het is vijf uur en die afdeling is nu gesloten. Dus als ik het goed begrijp word ik op Mantovani gezet terwijl de afdeling naar huis gaat! Een ogenblikje alstublieft. Eurocard, goedemiddag. Juffrouw, ik ben tot twee keer toe zonder succes doorverbonden en kreeg uitsluitend muziek te horen, die mij bovendien helemaal niet bevalt. Nu wil ik worden doorverbonden met iemand die mij kan helpen. Ja meneer. Ik wil dus geen muziek, ik wil een mens.(Heel even muziek) Goedemiddag, met B. Meneer goedemidag, met Mulders. Ik wilde van u het volgende weten. Ik ga vanavond naar Parijs en... (enzovoort) O, maar dat is heel simpel. U kunt naar alle loketten die zijn voorzien van een Eurocard-vignet en dat zijn er heel wat in Parijs. Dat was wat ik weten wilde, dank u wel.

Bureaucratische belevenissen naar NRC Handelsblad, Hans Nijenhuis, Postbus 824, 3000 DL Rotterdam

    • Hans Nijenhuis