Evacuaties leger Sri-Lanka in het noorden

JAFFNA, 3 juli Het Sri-Lankese leger heeft vandaag met helikopters enkele gewonde militairen en politieagenten geevacueerd uit een oud-Hollands fort in het noorden van Sri Lanka, dat door Tamil Tijgers al wekenlang wordt belegerd. In het fort verblijven naar schatting nog 200 regeringsmilitairen. 'Bij het eerste daglicht is een helikopter onder zwaar geschut het fort binnengevlogen en heeft tien zwaar gewonde manschappen weggehaald', aldus een legerwoordvoerder. Na een periode van betrekkelijke rust laaide drie weken geleden de burgeroorlog in Sri Lanka in alle hevigheid op, sindsdien zijn aan beide zijden in totaal honderden doden gevallen. In het oosten van het land lijkt het regeringsleger de meeste door de Tamil Tijgers ingenomen posities te hebben heroverd; de guerrillastrijders hebben zich in de jungle teruggetrokken. In het noorden houden de Tijgers nog stand en met name de stad Jaffna is een bolwerk van Tamil-verzet.