'Barry sloeg eerst drugs-gebruik af'

WASHINGTON, 3 juli Het vroegere Amerikaanse fotomodel Rasheeda Moore heeft gisteren gezegd dat burgemeester Marion Barry van Washington op de avond van zijn arrestatie zeven keer had geweigerd om cocaine te gebruiken voor hij ten slotte zwichtte voor het aanbod. Volgens haar voelde Barry dat er iets mis was. De burgemeester werd in januari door de federale recherche FBI gearresteerd nadat hij door Moore naar een hotel was gelokt waar hem cocaine werd aangeboden. Hij staat thans terecht op verdenking van veelvuldig cocaine-gebruik. Barry's handelingen in het hotel werden door de FBI op een videotape vastgelegd. De burgemeester heeft zelf in het verleden herhaaldelijk campagne gevoerd tegen het gebruik van drugs. Moore, een vroegere vriendin van Barry, verklaarde eerder als getuige voor de rechtbank zeker honderd keer cocaine met de burgemeester te hebben gebruikt. (UPI)