Weer bomaanslag in W-Jeruzalem

JERUZALEM, 2 juli Bij een bomaanslag in West-Jeruzalem zijn gisteravond drie mensen licht gewond. Het was de derde dergelijke aanslag in Jeruzalem in minder dan een maand. Op 23 juni kwam voorts een bom tot ontploffing op een druk strand aan de Dode Zee.

Woedende passanten verdrongen zich gisteren rondom een politiewagen toen daarin Arabische verdachten voor verhoor werden weggereden. Sommige mensen schreeuwden 'Dood aan de Arabieren'.

'Het is fout dat de politie de Arabieren beschermt', zei een man. 'We moeten het recht in eigen hand nemen'. Burgemeester Kollek kondigde in dit verband aan aan de groeiende angst van joden voor hun Arabische buren aan te pakken door de komende tijd elke ochtend een paar uur kantoor te houden in een van de koffiehuizen in de Arabische sector. (Reuter)