Warm welkom Ieren

Ruim 300.000 dolenthousiaste Ieren hebben de nationale voetbalselectie gisteren in Dublin op onvergetelijke wijze ingehaald. 'Het was te vergelijken met de ontvangst, die de Paus en president Kennedy hier ooit hebben gekregen', aldus een woordvoerder van politie. Tienduizenden mensen blokkeerden de zestien kilometer lange weg van het centrum naar het vliegveld. Bijna tien procent van de bevolking wilde hun helden uit Italie eren voor hun opzienbarende prestaties in de afgelopen drie weken.

Bij aankomst werd Charlton door de Ierse minister-president Charles Haughey verwelkomd, die hem een baan aanbood indien hij ooit om werk verlegen zou zitten. In een bus met open dak werden de Ierse volkshelden stapvoets naar het stadhuis van Dublin vervoerd, waar hen een officiele ontvangst ten deel viel. In de honderden uitpuilende kroegen werden vol overgave Ierse liederen gezongen. Charlton zei dat Ierse voetbalfans hebben bewezen de beste van de wereld te zijn.