Roemeense grenzen

Het Roemeense ministerie van sportzaken heeft verklaard dat de grenzen voor alle voetballers open gaan en niet zoals vorige week werd vermeld alleen voor de toppers Hagi en Lacatus. In een verklaring vorige week stelde het ministerie dat de voorwaarden zoals die jarenlang golden, 40 interlands of ouder dan 28 jaar, in tegenstelling tot alle verhalen nog steeds werden gehanteerd. Dat veroorzaakte grote onrust in de selectie en de voetbalwereld, want een groot aantal spelers had al een contract bij buitenlandse clubs getekend. Na een complete wijziging aan de top van het ministerie, die dit weekeinde werd doorgevoerd door de regering, werden echter de plannen weer veranderd. De enige restrictie is nu nog dat elke speler minstens een miljoen dollar moet opbrengen, zo'n 1,8 miljoen gulden. 'Hiervan zal het voetbal in ons land alleen maar profiteren', aldus Mircea Pascu, voorzitter voor de Roemeense voetbalbond. Vijf spelers hebben al een contract getekend bij een buitenlandse ploeg, onder anderen middenvelder Ioan Sabau bij Feyenoord.