Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Atletiek

Onder water

Bij de Vlaanderen-marathon, een zwemwedstrijd over 16 kilometer in het kanaal van Sluis naar Brugge, heeft zich een ernstig ongeluk voorgedaan. Vier kilometer voor de finish raakte een van de deelnemers, de 19-jarige Marco Blokpoel van De Zijl/LGB, onwel. Hij verdween onder water. Hoewel de mensen van de volgboot en zijn vriendin vanaf de kant onmiddellijk in het water sprongen, duurde het acht minuten eer de Leidenaar werd gevonden. Zijn lichaam was inmiddels onderkoeld. Door toepassing van mond-op-mond beademing werden de levensgeesten gewekt, waarna Blokpoel per helicopter werd overgebracht naar het academisch ziekenhuis van Brugge. Daar werd hij op de intensive-care opgenomen. De organisatoren besloten de wedstrijd af te gelasten.