Italie treft Argentinie in halve finale

ROTTERDAM, 2 juli Argentinie, Italie, West-Duitsland en Engeland hebben zich dit weekeinde geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal. Argentinie en Italie spelen morgen in Napels om een plaats in de finale. Woensdag moeten West-Duitsland en Engeland in Turijn uitmaken wie zondag in Rome in de eindstrijd uitkomt. De verliezers van deze twee wedstrijden spelen zaterdag om de derde en vierde plaats.

Het zag er gisteren even naar uit dat Kameroen ten koste van Engeland naar de halve finale zou gaan. De Afrikanen kwamen halverwege de tweede helft op een 2-1 voorsprong, die pas kort voor tijd via een strafschop ongedaan werd gemaakt. In de verlenging bezorgde Lineker Engeland, weer dank zij een strafschop, een 3-2 overwinning.

In de wedstrijd Argentinie-Joegoslavie moesten na verlenging strafschoppen de beslissing brengen. De Joegoslaven, die anderhalf uur met tien man speelden, misten er drie van de vijf, de Argentijnen, onder wie Maradona, twee.

Italie doorstond de voortdurende stormlopen van Ierland en bereikte de halve finales door een doelpunt van Schillaci. West-Duitsland kwam tegen Tsjechoslowakije ook niet verder dan 1-0, dank zij een omstreden strafschop.

Pag. 15-18: Verslagen en reportages