Dit weekeinde werden in Den Haag de scenes ...

Dit weekeinde werden in Den Haag de scenes opgenomen voor de film Eline Vere, naar het boek van Louis Couperus uit 1889. Bij die gelegenheid viel er op de Denneweg een flink pak kunstsneeuw. Couperus boek, dat in gegoede Haagse kringen speelt, behandelt het leven van een 'onevenwichtige vrouw' met zwakke gezondheid, 'die door het leven langzaam tot zelfmoord wordt gedreven'. De film is een Nederlands-Belgisch-Franse co-produktie, en wordt geregisseerd door de Belg Harry Kumel. Het scenario is van Jan Blokker. De film heeft een budget van ongeveer 7,5 miljoen gulden; de Nederlandse co-producent is Matthijs van Heyningen. De hoofdrollen worden vertolkt door Marianne Basler, Thom Hoffman, Johan Leysen en Monique van de Ven. (foto NRC Handelsblad/Leo van Velzen)