Derde oven bij AVR voor chemisch afval

ROTTERDAM, 2 juli Het afvalverwerkingsbedrijf AVR in Rotterdam zal voor 140 miljoen gulden een derde verbrandingsoven voor chemisch afval bouwen. De oven, die in 1992 klaar moet zijn, heeft een capaciteit van 50.000 ton per jaar. In totaal kan AVR-Chemie dan 205.000 ton chemisch afval per jaar verwerken. De 'draaitrommeloven' zal voldoen aan de strengere richtlijn voor de uitstoot van schadelijke stoffen die het ministerie van VROM vorig jaar heeft opgesteld. Met de nieuwe apparatuur moet de uitstoot van dioxinen worden teruggebracht. De AVR, in handen van de gemeente Rotterdam, het Rijk en acht bedrijven, betaalt de investering zelf. Mede als gevolg daarvan zullen de tarieven voor het verbranden van chemisch afval op 1 januari met 30 procent omhoog gaan.