Oderzoek naar explosie in auto op Rijksweg A4

ROELOFARENDSVEEN, 26 juni Het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk stelt een onderzoek in naar een explosie in een auto gisteren op de Rijksweg A4. De auto reed ter hoogte van het aquaduct bij Roelofarendsveen tussen Den Haag en Amsterdam toen de 40-jarige bestuurder uit Rotterdam achter in de auto een knal hoorde. De chauffeur dacht aan een aanrijding en parkeerde zijn auto op de vluchtstrook waarna hij verder lifte naar Amsterdam om zaken af te handelen. Pas na twee uur waarschuwde hij de politie.

Omdat er een vermoeden was van een bomontploffing werd de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld en de rijbaan in beide richtingen afgesloten. Dat leidde tot aanzienlijke file's en vertragingen voor het wegverkeer.

Nadat de EOD de auto had onderzocht is de wagen overgebracht naar het Gerechtelijk Laboratorium voor nader onzerzoek. Vooralsnog denkt de politie niet aan een aanslag.