Vrijwilligers Peace Corps weg uit de Filippijnen

MANILA, 28 juni Het Amerikaanse Peace Corps trekt al zijn 261 vrijwilligers uit de Filippijnen terug uit angst voor moordaanslagen door communistische opstandelingen. De organisatie heeft haar activiteit ter plaatse opgeschort.

De opstandelingen hebben aanvallen op Amerikaanse doelen aangekondigd als onderdeel van hun campagne om de sluiting van de Amerikaanse bases in het land te bewerkstelligen. Er zijn al verscheidene moordaanslagen gepleegd op Amerikaanse militairen in het land. Vorige maand werd een Japanse hulpwerker door rebellen ontvoerd. Hij is nog niet vrijgelaten.

De Filippijnse minister van defensie, Fidel Ramos, noemde de beslissing van het Peace Corps 'tamelijk snel te snel'.

Het Peace Corps, een regeringsinstantie, werkt sinds 1961 in de Filippijnen, en houdt zich daar met name bezig met agrarische projecten en onderwijs. (Reuter)