Volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters zijn volop bezig met de voorbereiding op de wereldtitelstrijd in de A-groep, eind augustus in China. In het Bulgaarse Varna, waar een vijflandentoernooi wordt afgewerkt, won de ploeg van coach Murphy gisteren van Tsjechoslowakije: 3-1 (10-15, 15-7, 15-4 en 15-3). Het team begint te wennen aan de nieuwe opstelling, die na de eindzege in het B-wereldkampioenschap in Spanje noodzakelijk werd. In Jerez nam Kirsten Gleis afscheid wegens studieredenen. Haar plaats werd ingenomen door Erna Brinkman, zeventienjarige met een lengte van 1 meter 85. Met Brinkman stuurde Murphy spelverdeelster Van Hintum, Boersma, Weersing, De Jong en Piersma als basis het veld in. Het zestal werkte hard. Het vormde in de eerste set nog geen geheel, maar draaide naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter.