Onroerend-goedbelasting verontrust tuinders Almere

ALMERE, 28 juni Onder tuinders in het glastuingebied Buitenvaart in Almere is onrust ontstaan omdat de gemeente van plan is onroerendgoed-belasting te gaan heffen op percelen waarin niet onder maar boven de grond wordt geteeld.

Buitenvaart telt vijftien glastuinbouwbedrijven waarvan in drie de teelt boven de grond plaatsheeft, bij voorbeeld op beton of op steenwol. Glastuinders die in de volle grond werken hoeven geen onroerendgoed-belasting te betalen.

In Aalsmeer en in het Westland hoeven ook de tuinders die een bodem hebben gelegd op de grond deze belasting niet te betalen. B en W van Almere wilden deze kwijtscheldingsregeling ook voor de drie tuinders in hun plaats invoeren maar een deel van de raad is daartegen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Als de raad besluit de onroerendgoed-belasting ook voor 'boven-de-grond-telers' in te voeren, betekent dit dat de drie tuinders jaarlijks 2500 gulden aan onroerendgoed-belasting moeten betalen.

In deze kas wordt boven de grond, op zogenoemde rolcontainers, geteeld. (Foto Nieuw Anefo)