Kritiek Duitsers

Met teleurstelling en kritiek hebben de Westduitse voetbalofficials gisteren gereageerd op de veroordeling van Rudi Voller en Lothar Matthaus. Het ingediende protest tegen de schorsing van Voller werd afgewezen, de gele kaart van Matthaus bleef gehandhaafd.

De Westduitsers hadden in hoger beroep aangedrongen op een mondelinge behandeling. Bovendien wilden zij televisiebeelden meenemen aan de hand waarvan de onschuld van beide spelers kon worden vastgesteld. De commissie van beroep ging in Rome in aanwezigheid van beide spelers niet in op die suggestie. Voller werd voor een duel geschorst. Hij mist het duel in de kwartfinales tegen Tsjechoslowakije. Voor Matthaus was het zijn eerste gele kaart. Beckenbauer was teleurgesteld over het vonnis. 'Het ergste is wel dat beide spelers geen woord mochten zeggen. Ze zaten er bij en keken er naar. Dat is middeleeuws.'