Toto/lotto

De toto-lotto-organisatie SNS gaat na een opnieuw tegenvallend jaar, waarin de inleg met 7,6 miljoen gulden daalde tot 161 miljoen, in de aanval. Zodra de wettelijke regeling die staatssecretaris Kosto van Justitie begin volgend jaar in het vooruitzicht heeft gesteld een feit wordt, komt de SNS met een groot scala aan nieuwe produkten. Naast de traditionele lotto en toto, waarvan de hoofdprijs niet langer aan een limiet zal zijn gebonden, en de in te voeren krasloten worden er dan dagelijkse trekkingen gehouden. Dan kan worden gegokt op een beperkt aantal wedstrijden, een drie-cijfer-combinatie of bijvoorbeeld op de winnaar van de Ronde van Frankrijk of Wimbledon. Op die manier hoopt de SNS volgens het oud-Kamerlid Jacobse, voorzitter van de stichting, de concurrentie aan te kunnen met de illegale gokmarkt (geschatte omzet 200 miljoen gulden), de Duitse lotto en de tegen die tijd verzelfstandigde staatsloterij.