DDR wordt interessant voor banken

BERLIJN, 27 juni Het Westerse bankwezen maakt zich op voor de monetaire en economische unie tussen Oost- en West-Duitsland, die zondag van kracht wordt. Met de invoering van de D-mark neemt de DDR afscheid van zijn blikken geld. Gisteren maakte de Dresdner Bank bekend samen met de Deutsche Kreditbank, een afsplitsing van het voormalige Oostduitse bankmonopolie, 72 vestigingen in de DDR te zullen openen. Ook de Deutsche Bank, de grootste Westduitse bank, opent samen met de Kreditbank 137 vestigingen. De buitenlandse banken houden nu nog kantoor in de beste hotels van Oost-Berlijn, omdat ze tot zondag geen eigen vestigingen in de DDR mogen hebben. De ABN heeft inmiddels een kantoor in een kamer van het Grand Hotel. De NMB Postbank opent binnenkort een vestiging.

Tussen de Westduitse verzekeringsmaatschappijen is een gevecht losgebarsten om de controle over de Deutsche Versicherung AG. Een consortium onder leiding van Colonia biedt DM 270 miljoen voor een meerderheidsbelang in dit concern. Eerder had de grootste Westduitse verzekeraar, Allianz, op Deutsche Versicherung een bod uitgebracht.

Pag.14: Slag om verzekeringsmarkt Supplement Economie: Economische vergissing in de uitverkoop