Katalysator op auto's vanaf 1993 verplicht, parkeernormscherper

Met een reeks van maatregelen wil het kabinet de doelstellingen van zijn verkeersbeleid halen. Een greep daaruit: Voor nieuwe auto's is vanaf 1993 dekatalysator verplicht. Geluidhinder wordt beperkt door uitsluitend wegen aan te leggen met geluiddempend asfalt. Als de APK-keuring de komende twee jaaronvoldoende blijkt te zijn, komt er in 1993 een jaarlijks verplichte milieukeuring voor alle auto's. De parkeernormen bij bedrijven worden scherper. Vanaf 1995 geldt als norm dat in de Randstad en overige drukke centra per 100 werknemers niet meer dan 10 a 20 parkeerplaatsen zijn Alle bedrijven met 50of meer werknemers maken een vervoersplan voor hun personeel met als uitgangspunt dat zij zo min mogelijk met de auto reizen. De volgende wegen worden uit de plannengeschrapt: A6 Holendrecht-Muiderberg; A8 Zaanstad-Bverwijk; A24 Maassluis-Vlaardingen; A24 Rotterdam-Nieuwerkerk; A59 Zevenbergen-Langeweg; A59 Oss-Cuijk; A68 Kelpen-Duitse grens; N31 Drachten-Assen. De overige wegen uit voorgaande meerjarenplannen zijn gehandhaafd.