Britse minister wil tuchtraad voor de journalistiek

LONDEN, 22 juni De Britse pers moet binnen een jaar een tuchtraad instellen die zich kan uitspreken over eventuele journalistieke inbreuken op de persoonlijke levenssfeer van burgers. Als dat niet gebeurt, dan zal de regering maatregelen nemen. Dat heeft de Britse minister van binnenlandse zaken, David Waddington, gisteren gezegd. 'Dit is beslist de laatste kans voor de bedrijfstak om een effectief, niet-wettelijk reguleringssysteem te vormen en ik hoop erg dat ze deze gelijkheid zal grijpen. Als er geen stappen worden gezet om een commissie te vormen, dan zal de regering een wettelijk raamwerk opzetten, in overeenstemming met de aanbevelingen van de (daartoe ingestelde regerings)commissie.'

Deze commissie werd ruim een jaar geleden opgezet na inbreuken van de boulevardbladen in de persoonlijke levenssfeer van mensen. (Reuter)