NCM trekt zich terug als verzekeraar van jacht Trump

MAKKUM, 20 juni De Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij (NCM) heeft zich teruggetrokken als kredietverzekeraar voor de bouw van de 'Trump Princess', het vele miljoenen kostende jacht van de Amerikaanse zakenman Donald Trump. Dat heeft een woordvoerster van de kredietmaatschappij in Amsterdam bevestigd.

Het jacht van de zakenman wordt in hoofdzaak gebouwd bij jachtwerf Amels in het Friese Makkum. Vorige maand kocht Trump de werf Amels om naar eigen zeggen de bouw van de Trump Princess en het voortbestaan van de werf te waarborgen. De NCM heeft echter geen vertrouwen meer in de financiele positie van de zakenman en heeft de kredietverzekering van de toeleverende bedrijven bij de bouw van de Trump Princess ingetrokken.

Volgens woordvoerder A. Bosma van Amels heeft de terugtrekking van de NCM geen directe gevolgen voor de werf. Amels heeft voor de komende tijd nog opdrachten genoeg, aldus Bosma.

Onduidelijk is of de bouw van het jacht nog wel kan doorgaan.