Ir. W. A. Koumans is bij zijn afscheid als lid ...

Ir. W. A. Koumans is bij zijn afscheid als lid van de raad van bestuur van de organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) benoemd tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Van 1972 tot 1984 was Koumans hoogleraar vervoerstechniek aan de Technische Universiteit te Eindhoven. Tevens bekleedde hij diverse andere functies, zoals het voorzitterschap van de werkgroep 'innovatiegerichte onderzoeksprogramma's' ten behoeve van de innovatienota (1979). Daarnaast was Koumans van 1981 tot 1983 voorzitter van de Stichting voor de technische wetenschappen. Verder was hij voorzitter van het leerstoelenoverleg transport, een samenwerkingsverband tussen twaalf hoogleraren werktuigbouwkunde. In 1982 werd hij lid van de raad van bestuur van TNO.