Dankert: '1992' wordt niet gehaald

ROTTERDAM, 16 juni Staatssecretaris P. Dankert (Europese zaken) verwacht niet dat de Europese binnengrenzen vanaf 31 december 1992 zullen zijn verdwenen. Er is volgens hem meer tijd nodig voordat het onderlinge verkeer van kapitaal, goederen, diensten en mensen tussen de EG-landen volkomen vrij zal zijn. Dankert zegt dit vandaag in een interview in De Volkskrant. 'Er gebeurt natuurlijk heel wat, maar bij cruciale onderwerpen, die de ministers met unanimiteit moeten goedkeuren, gaat het niet goed', aldus de staatssecretaris. Over het vrije keer van personen maakt hij zich 'zeer ernstige zorgen'.

Regelingen voor de bewegingsvrijheid van bezoekers uit niet-EG-landen leveren zeer grote problemen op. Daarbij gaat het om het asielbeleid, immigratie en drugs, aldus Dankert.