Uitstel van bod op kabelfirma Verto

AMSTERDAM, 15 juni De Britse kabelfabrikant Bridon stelt het bod op de Nederlandse branchegenoot Verto, genoteerd aan de Amsterdamse beurs, uit tot uiterlijk eind september. Bridon, dat in april bekendmaakte een bod van 86 gulden per aandeel Verto te willen uitbrengen, wil eerst onderzoeken of Verto claims wegens milieuverontreiniging boven het hoofd hangen, aldus David Allday, directeur van Bridon.

Het boekhoudkundig onderzoek naar de toestand van Verto is volgens Allday bevredigend afgesloten, maar Bridon is nogal geschrokken van de strenge milieuwetgeving in Nederland. 'Die gaat veel verder dan bij ons het geval is', aldus de Bridon-directeur. Vooral mogelijke claims wegens vervuilde grond zitten de Britten dwars. 'Verto heeft de afgelopen jaren nogal wat terrein verkocht. Ik begrijp dat ook na verkoop aansprakelijkheid bestaat voor mogelijke vervuiling. We willen eerst zeker weten dat op dit gebied geen claims te verwachten zijn. We kunnen onze aandeelhouders niet opzadelen met een dergelijk risico', aldus Allday.

De suggestie in beurskringen dat hier sprake is van een vertragingstactiek en een poging de beurskoers van Verto te drukken, wees Allday van de hand. De koers van het aandeel Verto schommelde de afgelopen dagen boven de fl.90. Bridon heeft steeds onderstreept dat fl.86 de uiterste prijs is die de Britten willen betalen. 'En mensen op de Londense beurs die mij kennen, weten dat ik dat meen', aldus Allday.

Het onderzoek zal waarschijnlijk binnen twee maanden zijn afgerond. Uiterlijk eind september maakt Bridon bekend of het alsnog het bod uitbrengt.