NAM sluit drie onrendabele olievelden in west-Nederland

ASSEN, 12 juni De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) zal drie olievelden in het westen van Nederland sluiten. Het gaat om de velden Pijnacker, De Lier en Zoetermeer. De directie van de NAM heeft dit dinsdag bekend gemaakt.

Volgens de NAM kunnen de velden met hun relatief geringe reserves niet meer economisch produceren. De in totaal veertig werknemers krijgen ander werk bij de NAM. Het beeindigen van de produktie zal zich in eerste instantie concentreren op de putten die al langer niet meer produceren. De goed producerende putten zullen zeker tot het najaar van 1991 in bedrijf blijven. De bestaande terreinen zullen voorlopig worden aangehouden om eventueel te gebruiken voor nieuwe exploratie-activiteiten. Ook studeert de NAM op mogelijkheden om met behulp van thermische processen in horizontaal geboorde putten de resterende olie efficienter te produceren. Wanneer de terreinen definitief zullen worden verlaten, worden ze gesaneerd.

Op de genoemde velden zijn sinds 1955 een kleine honderd putten geboord die ruim vijf miljoen kubieke meter olie hebben geproduceerd.