KLM heeft interesse in Aerolineas

ROTTERDAM, 8 juni KLM onderzoekt samen met de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Varig en de Amerikaanse bank Chase Manhattan de mogelijkheid om de Argentijnse staatsluchtvaartmaatschappij Aerolineas Argentinas over te nemen. Dat heeft een woordvoerder van Chase Manhattan in Londen vanochtend bevestigd.

Een woordvoerder van KLM zei dat de luchtvaartmaatschappij enkele weken geleden is benaderd door de Argentijnse overheid met het verzoek een deelneming in Aerolineas te bestuderen. KLM weigerde verder commentaar.

KLM probeert door middel van deelnemingen en samenwerkingsverbanden het intercontinentale lijnennet te verbeteren. Het bedrijf heeft al een belang van 10 procent in het Amerikaanse Northwest en een belang van 20 procent in Sabena.

De Argentijnse overheid probeert al geruime tijd kopers te vinden voor de verliesgevende maatschappij.

Pag.12: Vervolg De Argentijnen hebben grote moeite om een koper te vinden voor de luchtvaartmaatschappij. Eerder spraken Swissair en Alitalia al met de Argentijnse overheid en ook British Airways en American Airlines toonden belangstelling. Twee jaar geleden kwam het tussen de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS en de Argentijnen tot een principe-overeenkomst voor een deelneming van 40 procent. De onderhandelingen ketsten op het laatste moment af door verzet van de peronistische vakbonden en de Argentijnse luchtmacht tegen privatisering.

Niet bekend