Zes Tony's voor satirische jazz-musical City of Angels

NEW YORK, 6 juni Op de jaarlijkse uitreiking van de Tony's, de belangrijkste Amerikaanse toneelprijzen, is zondag in New York het hoogste aantal onderscheidingen toegekend aan City of Angels, een satirische jazz-musical over de jaren veertig in Hollywood. De show kreeg in totaal zes Tony's, in onder meer de categorie 'beste script' en 'beste acteur', in dit geval James Naughton.

The Grapes of Wrath, een toneelversie van John Steinbecks roman, werd uitgeroepen tot beste toneelstuk. De Britse Maggie Smith ontving een Tony voor haar bijdrage in Lettice and Lovage. Een andere musical die in de prijzen viel was Grand Hotel, The Musical, gebaseerd op de roman van Vicky Baum over het Duitsland van voor de nazi's.

Voor hun acteerprestaties in verschillende musicals gingen verder nog prijzen naar Robert Morse, voor zijn rol van Truman Capote in Tru, naar Charles Durning, die optreedt in Cat on a Hot Tin Roof en naar Michael Jeter, een stervende accountant in Grand Hotel. Het stuk The Piano Lesson, waarvoor August Wilson de Pulitzer-prijs kreeg en dat vijf maal was genomineerd, moest het zonder een enkele Tony stellen. (Reuter)