Geen rectificatie voor Aids stichting

ROTTERDAM, 1 juni De Haagse stichting NFBOPA, die gelden zegt in te zamelen voor hulp aan AIDS-patienten, kan niet aannemelijk maken dat zij 'serieuze plannen heeft om dat doel te verwezenlijken'.

Het AIDS Fonds in Amsterdam heeft daarom terecht ruchtbaarheid gegeven aan het vermeende malafide karakter van de stichting NFBOPA. Dit stelde rechtbankpresident mr B. J. Asscher gisteren in het vonnis dat hij wees in een kort geding dat de stichting NFBOPA tegen het AIDS Fonds had aangespannen. De stichting NFBOPA had rectificatie van de bewering van het AIDS Fonds geeist. De advocaat van de stichting, mr J. Dassen, tekent hoger beroep tegen het vonnis aan. De stichting NFBOPA mist volgens Asscher 'elke deskundigheid' op het gebied van hulp aan AIDS-patienten.