Philips verkoopt vervoersbedrijf in Groot-Brittanie

EINDHOVEN, 31 mei Philips wil de Britse vervoersorganisatie London Carriers International verkopen aan het Zweedse bedrijf Inter Forward. Daarover worden al sinds november onderhandelingen gevoerd. Philips verwacht dat de partijen op korte termijn tot overeenstemming zullen komen.

London Carriers International verzorgt vrijwel de hele distributie van de Britse Philips-organisatie. Die relatie zal ook na een eventuele verkoop blijven bestaan. Daarnaast zal de nieuwe eigenaar andere klanten proberen aan te trekken, zodat het vervoersbedrijf verder tot ontwikkeling kan worden gebracht. London Carriers International heeft 1.100 werknemers en een omzet van 35 miljoen pond per jaar, circa 112 miljoen gulden. Het bedrijf heeft dertien vestigingen. Of het bedrijf winstgevend is, wil Philips niet zeggen. Ook wil het concern niet vertellen wat het bedrijf moet opleveren.

Het Zweedse bedrijf Inter Forward maakt deel uit van de op de beurs van Stockholm genoteerde Zweedse houdstermaatschappij Ratos. Het bedrijf is actief in twaalf Europese landen via zeventig ondernemingen. In Nederland is Inter Forward eigenaar van de distributie-holding AmAs in Hilversum. De omzet van de groep is 1,8 miljard gulden per jaar. Er werken meer dan 3.000 mensen.