OSS Een demonstratie gistermiddag tegen de ...

OSS Een demonstratie gistermiddag tegen de gemeentelijke herindeling in Noordoost-Brabant heeft in Oss en Den Bosch geleid tot schermutselingen met de politie. De burgemeester van Oss, dat het naburige Berghem krijgt toegewezen, had het gebruik van de oprit naar de autoweg Den Bosch verboden, naar hij zei uit veiligheidsoverwegingen. De demonstranten bekogelden politiemensen, die hen daar tegen wilden houden, met eieren. Een agent liep klappen op. Aan de demonstratie namen naar schatting 2.000 mensen deel. Bij het provinciehuis, waar de statencommissie voor bestuurlijke reorganisatie vergaderde, moest de politie demonstranten, die de toegang tot de publieke tribune was ontzegd, met geweld tegenhouden. Een meerderheid van de commissie was voor de gemeentelijke herindeling wat er op neer komt dat in de streek 10 van de 27 gemeenten worden opgeheven. (Foto NRC Handelsblad/ Freddy Rikken)