Oefenduels

West-Duitsland heeft gisteren in Gelsenkirchen voor 43.000 toeschouwers een oefenduel tegen Denemarken met 1-0 gewonnen. Rudi Voller maakte de enige treffer. De Duitse trainer Franz Beckenbauer begon met de basis van afgelopen zaterdag, toen van Tsjechoslowakije eveneens met 1-0 werd gewonnen. Alleen doelman Illgner was vervangen door Auman. Hij wisselde tegen Denemarken bijna het gehele elftal. Van de basis maakte slechts verdediger Buchwald het eindsignaal mee. In Perugia floten 20.000 toeschouwers Italie uit. Tegen Griekenland bleef het 0-0. Voor Italie was het de laatste test voor het WK. Belgie versloeg in Terneuzen een Zeeuwse selectie met 7-0. Vervoort en Wilmots maakten beiden twee treffers. Jan Ceulemans, die boos is op bondscoach Thys omdat hij tegen Roemenie niet in de basis stond, mocht de eerste helft meedoen.

De Verenigde Staten wonnen in Eschen met 4-1 van Liechtenstein. Voor het dwergstaatje was het de eerste landenwedstrijd sinds vier jaar.