Wethouders weg om verhouding

GELDERMALSEN, 30 mei VVD-wethouder J. P Witteveen en PvdA-wethouder M. Wouters-van den Berg van Geldermalsen zullen hun functies neerleggen. De wethouders trekken zich terug uit het college van B en W wegens eventuele politieke consequenties van het feit dat zij een verhouding met elkaar hebben. Vorige week maandag maakten de beide wethouders de verhouding bekend aan hun fracties. Dat was vier weken na de vorming van het bestuurscollege, waarin PvdA, VVD en CDA elk met een wethouder deelnemen. Het CDA liet onmiddellijk weten dat de verhouding van de wethouders politieke consequenties zou hebben, en dat beide wethouders zouden moeten opstappen. Het CDA voelde zich 'genomen' aldus fractievoorzitter J. van Hattem, omdat beiden tijdens de verdeling der wethoudersposten de relatie verzwegen hadden.