Ex-directeur Zetten krijgt zes jaar cel

ARNHEM, 30 mei De rechtbank in Arnhem heeft vanmiddag de voormalige directeur-psychiater Th. F. (56) van het orthopedagogisch en jeugdpsychiatrisch centrum van de Heldring Stichtingen in Zetten veroordeeld tot zes jaar hechtenis wegens seksueel misbruik van pupillen. De rechtbank heeft F. bovendien verboden gedurende elf jaar het beroep van geneeskundige uit te oefenen. Tegen F. was zes jaar cel geeist. De rechtbank acht zes van de tien aan F. ten laste gelegde feiten, gebaseerd op de aanklachten van vier ex-pupillen, bewezen. Deze feiten hadden betrekking op ontucht, aanranding en verkrachting. Vier ten laste gelegde feiten, gebaseerd op de aangiften van drie ex-pupillen, acht de rechtbank niet wettig en overtuigend bewezen.

De rechtbank verwierp de eis van raadsman van F. om het openbaar ministerie niet ontvankelijk te verklaren. F.'s verdediger had aangevoerd dat er onder andere door een 'publicitaire hetze' geen eerlijke berechting meer mogelijk zou zijn.

/ Schadevergoeding geeist