Doctoraalopleiding voor de verpleging

UTRECHT, 30 mei Aan de universiteiten van Utrecht en Groningen begint op 1 september een doctoraalopleiding verplegingswetenschap, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Limburg. De laatste heeft al sinds 1980 een wetenschappelijke opleiding voor verpleegkundigen. De studie is bestemd voor verpleegkundigen met een HBO-opleiding en enkele jaren ervaring. Studenten moeten zich inschrijven in Maastricht, maar kunnen vervolgens in Utrecht of Groningen worden geplaatst. Voor de gezamenlijke opleiding in Maastricht, Groningen en Utrecht hebben zich al ongeveer 2.000 belangstellenden gemeld. Utrecht begint het eerste jaar met 27 studenten. Gemikt wordt op vier tot vijf miljoen gulden subsidie van particulieren, instellingen en bedrijven. Daarvan zullen onder meer beurzen worden gegeven aan oudere studenten.