Suriname: dam weer in bedrijf

PARAMARIBO, 29 mei De elektriciteitsvoorziening naar Paramaribo is gisteren genormaliseerd, nadat het Junglecommando van Ronnie Brunswijk twee generatoren van de Afobaka-waterkrachtcentrale weer in werking had gesteld. Het Junglecommando schakelde de generatoren zondag uit, nadat in het gebied rondom de stuwdam gevechten waren uitgebroken met een andere groepering van bosnegers. Het gaat om veertig man die zich van het Junglecommando hebben afgescheiden en zichzelf de 'Angrula' (uitdaging)-groep noemen. Een woordvoerder van de groep heeft gisteren in Paramaribo een onderhoud gehad met een crisisteam van de regering en met legerleider Bouterse. De groep eist bescherming van de Afobaka-dam door het Nationaal Leger, verwijdering van het Junglecommando uit het gebied, en verbetering van de levensomstandigheden van de bosnegers.