Borsumij Wehry

Het handelshuis Borsumij Wehry werkt aan een verdere uitbreiding van de groep. De reorganisaties zijn voor een deel voltooid en de directie verwacht dit jaar ten minste een gelijke winst per aandeel te behalen als in 1989 (fl.8,67). Borsumij heeft een moeilijk jaar achter de rug waarin de nettowinst kelderde van fl.55 miljoen tot fl.35 miljoen. Dit was het gevolg van de gebeurtenissen in de Volksrepubliek China, sterk stijgende kosten in Taiwan, Hongkong en andere inkoopgebieden in het Verre Oosten, een kopersstaking in Engeland, verliezen door automatiseringsproblemen van nieuwe activiteiten en de onvoorzien sterke koersdaling van de Japanse yen.

De verwachting dat de Nederlandse sport- en campingafdeling in 1989 quitte zou draaien, is niet uitgekomen. Opnieuw werd een gevoelig verlies geleden. De reorganisatie van deze afdeling zal in de loop van dit jaar worden afgerond en er wordt een kleine winst voorzien. De speelgoedactiviteiten in Nederland en Belgie zijn begin 1990 beeindigd.