Schietpartij in Den Haag: dode, twee gewonden

DEN HAAG, 28 mei Bij een schietpartij in het centrum van Den Haag is vanmorgen een nog onbekende man gedood. Twee mannen raakten bij het vuurgevecht gewond en zijn door de politie aangehouden. Beiden zijn buiten levensgevaar.

De Haagse politie heeft in verband met de schietpartij nog zeven anderen gearresteerd, onder wie een 18-jarige vrouw. Dit heeft een woordvoerder van de politie vanmorgen bekendgemaakt.

De schietpartij had plaats omstreeks zeven uur 's ochtends voor de deur van een horecabedrijf in de Herenstraat. Volgens de politie is de toedracht nog onduidelijk. Getuigen hebben een groot aantal schoten gehoord. Na het incident heeft de politie acht vuurwapens in beslag genomen. In de auto van de gearresteerde vrouw werd een automatisch wapen aangetroffen. Een man, die volgens een politiewoordvoerder 'nog net uit een taxi kon worden getrokken', bleek drie vuurwapens in de broekriem te dragen.

Een van de gewonden vluchtte na het incident naar het dak van een nabij gelegen woning en werd daar met behulp van de brandweer vanaf gehaald. De vrouwelijke arrrestant is een inwoonster van 's-Gravenzande. Voorzover bekend zijn alle anderen afkomstig uit Den Haag.