Groningse terugblik

'Kijk, hier was mamma 19, of zelfs al 20. Nee schatje, die foto heeft pappa niet genomen, want wij kenden elkaar nog niet. Die foto komt uit de krant. Alle kranten hadden foto's over ons, en ze schreven grote stukken over de krakersoorlog in Groningen. Waarom mamma een doek voor haar mond had? Nou, we woonden in een groot gebouw zonder huur te betalen, en dan waren wij bang dat de politie onze gezichten zou herkennen en ons straf zou geven. Waarom, daar ben je nog te klein voor. Gewoon, die mensen van dat gebouw hadden veel geld en wij niet, dat was niet eerlijk. 'Of wij nu huur betalen? Nee hoor, dit huis is helemaal van ons, dat hebben we zelf gekocht. En de auto ook, zeker schat pas toch op verdomme, niet met je vieze vingers aan het album komen. En de vouwcaravan, ja hoor, en de schommel, en het gourmet-stel, en hou nu eens op met dat gesnater. En kleed je aan, je moet al bijna naar ponyles.' WW

    • in de Marge