Disco's in Italie gaan eerder dicht

ROME, 28 mei De Italiaanse discotheken moeten voortaan om twee uur dicht. Deze vorige week door het Italiaanse kabinet genomen maatregel is een reactie op het grote aantal verkeersslachtoffers dat iedere zaterdagnacht valt onder jongeren die zijn gaan dansen en al dan niet onder invloed van drank en drugs verkeren. Een uitzondering wordt gemaakt voor sommige toeristengebieden: hier mogen discotheken twee uur langer openblijven. Om welke streken het precies gaat, moeten de regionale bestuurders zelf vaststellen. Wegens de regelmaat waarmee iedere weekeinde jonge verkeerkeersdoden vallen (kranten schrijven over 'het bloedbad van zaterdagavond') hebben tienduizenden ouders zich georganiseerd om bij de regering maatregelen te eisen. Veel discotheken bleven tot het ochtendgloren open.