AIR

De verwachtingen van Ford-dealer Automobiel Industrie Rotterdam (AIR) voor 1990 zijn 'in zekere mate gereserveerd'. Die terughoudendheid is onder meer ingegeven door de huidige hoge rentestand die zowel de bedrijfsfinanciering als de maandelijkse lasten van de klanten nadelig beinvloedt.

De nettowinst is in 1989 met bijna de helft toegenomen, van fl.1,7 miljoen tot fl.2,5 miljoen. De nettowinst werd positief beinvloed door een boekwinst op de verkoop van het 10 procent-belang in NLC Autolease en een stelselwijziging met betrekking tot de waardering van de 11 procent deelneming in Riva. De omzet steeg met 57 procent van fl.115 miljoen tot fl.181 miljoen. Deze stijging was het gevolg van de sterke toeneming van afleveringen met 62 procent tot 3.825 stuks en door de overneming van de Haagse Ford-dealer Centraal Auto Bedrijf.