ABN, Amro: fusie in derde kwartaal

ROTTERDAM, 28 mei De Amro Bank en de ABN Bank zullen in het derde kwartaal van dit jaar samengaan in de ABN Amro Bank. Beide banken worden ondergebracht in een nieuwe houdstermaatschappij. De fusie gaat gepaard met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat hebben beide banken vanochtend bekendgemaakt.

De raad van bestuur van de gefuseerde bank zal bestaan uit de bestuursleden van beide banken. Mr. R. J. Nelissen, bestuursvoorzitter van de Amro, zal tot zijn pensionering in 1992 de raad van bestuur leiden. Mr. R. Hazelhoff, bestuursvoorzitter van de ABN, volgt hem op en gaat in 1994 met pensioen. Het bestuur van de nieuwe bankcombinatie neemt zijn intrek in het voormalige hoofdkantoor van de Amro Bank aan de Herengracht in Amsterdam.

Voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe bank wordt drs. D. de Bruyne, thans president-commissaris bij de ABN. H. F. van den Hoven, president-commissaris van de Amro Bank, volgt hem in 1992 op.

Bij de fusie, die eind maart werd aangekondigd, kunnen aandeelhouders ABN en Amro hun aandelen inruilen voor aandelen in de nieuwe holding. Daarbij geeft een aandeel van een van beide banken recht op een nieuw aandeel in de combinatie. Het omruilen van de aandelen ABN en Amro in stukken van de nieuwe bankcombinatie gebeurt door middel van een openbaar bod. De aandelen ABN Amro geven, afhankelijk van het tijdstip van omwisseling, recht op het tussentijdse dividend en het slotdividend over 1990.