Aanslag in Roermond: twee Australiers dood

ROERMOND, 28 mei Bij een aanslag in het centrum van Roermond zijn gisteravond twee Australiers doodgeschoten. Vermoedelijk is de aanslag het werk van IRA-leden die de slachtoffers aanzagen voor Engelse militairen. De IRA heeft de aanslag tot op heden niet opgeeist. Een recherche-team van 30 man werkt inmiddels aan de zaak.

De auto van de slachtoffers, die in Londen woonden en in Nederland met vakantie waren, stond geparkeerd op de Markt in Roermond. Het betrof een Citroen BX met een Engels kenteken. Een van de twee Australiers was bezig zijn fotocamera op een statief te zetten om foto's te maken van het verlichte stadhuis, toen hij van achter werd beschoten. Het tweede slachtoffer werd van opzij beschoten terwijl hij op de achterbank van de auto zat te wachten. De twee vrouwelijke partners van de slachtoffers bleven ongedeerd. Zij zijn in shocktoestand opgenomen in het ziekenhuis in Roermond, waar de politie hen vanmorgen heeft gehoord.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet vrijgegeven, omdat hun familie in Engeland en Australie nog niet is ingelicht. De politie wilde alleen zeggen dat de slachtoffers tussen de 25 en 30 jaar oud zijn en dat zij waarschijnlijk als toerist in Nederland waren. De lijken van de slachtoffers lagen tot rond het middaguur op de Markt, die door de politie was afgezet.

Ooggetuigen hebben drie mannen gezien van wie er een was gewapend met een halfautomatisch pistool. Zij zijn gevlucht in een donkere Mazda 626 met een Nederlands kenteken. Ondanks groot alarm in Belgie en Duitsland, dat de Nederlandse politie enkele minuten na de aanslag gaf, zijn de daders ontkomen naar Belgie.

Pag.3: Vervolg