Aandelen van Randstad voor fl.48 naar de beurs

ROTTERDAM, 28 mei Randstad Holding zal voor een prijs van 48 gulden per aandeel naar de beurs gaan. Dat is vanochtend bekendgemaakt door de Amro Bank, die de beursintroductie begeleidt.

De prijs ligt binnen de bandbreedte van 44 tot 56 gulden die eerder bekend was gemaakt. Financiele analisten noemden de introductiekoers vanochtend volgens verwachting, maar niettemin aan de hoge kant.

Bij de introductiekoers van 48 gulden vertegenwoordigen de certificaten van aandelen die naar de beurs worden gebracht een waarde van 206 miljoen gulden. Het gaat hierbij om de introductie van bestaande aandelencertificaten voor ongeveer een vijfde van het totale aandelenkapitaal.

De inschrijving op de aandelen sluit aanstaande donderdag. De certificaten zullen 5 juni voor het eerst op de beurs worden verhandeld.

In beurskringen wordt de introductie van Randstad gezien als een belangrijke graadmeter voor het beursklimaat. Randstad is de eerste grotere introductie op de beurs sinds de mini-crach die vorig jaar oktober een einde maakte aan het zonnige beursklimaat.