VEILINGNIEUWS

Amsterdam, Eindhoven

De tweede veiling bij Van Gendt in een maand tijd. Na de algemene veiling nu de meer kostbare en zeldzame boeken. Waaronder dertig lotnummers schaakboeken, zeventig nummers wis- en natuurkunde en vijftig nummers numismatiek. Zeer opmerkelijk is de collectie handschriften, in totaal vijftig lotnummers met richtprijzen van 60 tot 1500 gulden, van Nederlandse en buitenlandse auteurs, waaronder Van Eeden, Beets, De Beauvoir, Von Humboldt en Huxley. Ook is er een grote collectie Duitse literatuur met daarin een flinke rubriek expressionisme. Het topstuk op de veiling is De Zee-Atlas van P. Goos uit 1666 met als richtprijs 80.000 tot 100.000 gulden. Kijkdagen t/m maandag, veiling vanaf dinsdag 29 mei. Info.: 020 - 186365In Eindhoven organiseert antiquariaat Max Silverenberg voor het eerst een boekenveiling. In de eenvoudige catalogus worden zo'n tweehonderd titels vermeld: geen omvangrijke collecties, maar wel een paar mooie boeken met lage richtprijzen. Kijkdagen: t/m maandag. Veiling 28 mei vanaf 19.00. Informatie: 040-432064

    • Ewoud Sanders